Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τον Φεβρουάριο λόγω της προφανής δυσλειτουργίας του σωματείου και με την εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η πλειοψηφούσα παράταξη «όλοι μαζί ενωμένοι», έγινε μια καθόλα καταστατική και αποδεκτή από όλους στο σωματείο διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου. Ο μόνος στόχος ήταν να λειτουργήσει επιτέλους το σωματείο και να αναλάβει του ρόλους που του αρμόζουν ως συνδικαλιστικό όργανο.
8 μήνες μετά την εκλογή του νέου προεδρείου, ο απερχόμενος πρόεδρος, γραμματέας και ταμίας αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν τα απαραίτητα –σφραγίδα, βιβλίο πρακτικών, οικονομικά σωματείου- κρατώντας όμηρο το σωματείο και στην ουσία το καθιστούν ανενεργό. Φαίνεται ότι για κάποιους η συμμετοχή τους σε μια διαδικασία με την ψήφο τους και την υπογραφή τους δεν σημαίνει τίποτα και θεωρούν ανά πάσα στιγμή πως μπορούν να την πάρουν πίσω. Ο σοφός λαός όμως έχει με μια παροιμία απαντήσει σε αυτό το ερώτημα εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.
Η πεισματική τους άρνηση, παρά τις όποιες συμβιβαστικές προτάσεις να παραδώσουν το σωματείο, μας ανάγκασε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη - ασφαλιστικά μέτρα - παρότι αυτό δεν ανήκει στη συνδικαλιστική μας παιδεία. Είχαν το θράσος να ισχυριστούν στο δικαστήριο πως το Δ.Σ. που εξέλεξε το νέο προεδρείο επί της ουσίας ήταν μια άτυπη κουβέντα χωρίς ουσία, προσπαθώντας να αναιρέσουν την ίδια τους την υπογραφή στο βιβλίο των πρακτικών. Τα συμπεράσματα δικά σας λοιπόν..
Για όποιον ξέρει να διαβάζει ελληνικά, η απόφαση του ειρηνοδικείου τούς αρνείται ξεκάθαρα τη δυνατότητα να αναιρέσουν τις διαδικασίες εκλογής νέου προεδρείου και παραπέμπει την υπόθεση το Μονομελές Πρωτοδικείο ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Συνάδελφοι, η αδράνεια του σωματείου προφανώς βολεύει κάποιους. Ενώ αυτοί με την απαράδεκτη στάση τους έχουν καταστήσει ανενεργό το σωματείο, τα προβλήματα αυξάνονται και πιέζουν όλους μας.
• Η δεδουλευμένη εργασία παραμένει απλήρωτη
• Το λεωφορείο παραμένει και σαπίζει ακίνητο
• Η ΥΠΕ προσπαθεί να φορτώσει στο ήδη υπερφορτωμένο νοσοκομείο μας έξτρα εφημερίες.
Συνάδελφοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Εμείς, έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία του σωματείου. Μακριά από λογικές συνδιοίκησης και με καθαρό διεκδικητικό χαρακτήρα και ανεξάρτητα από την απόφαση της δικαιοσύνης θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε τα προβλήματα αυτά να βρουν λύση.
Σας καλούμε να είστε δίπλα μας ώστε κάτω από τις περίεργες αυτές συνθήκες να ανατρέψουμε όλα όσα μαυρίζουν τον εργασιακό μας βίο.
Σημείωση: Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και σφραγίδα του σωματείου διότι το απερχόμενο προεδρείο αρνείται να παραδώσει και κρατά το γραφείο του σωματείου κλειδωμένο.
Παναγιώτης Σουλελές, Μιχάλης Ψάρρης, Κωνσταντινος Τσάμης,
Αντώνης Ντάσιος , Πάνος Δημητρίου, Δημήτρης Τσώτας,
Σωτηρης Καρβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: