Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πραγματοποιήθηκε χθες στην 6η ΥΠΕ σύσκεψη με θέμα τον επαναπροσδιορισμό των εφημεριών



Πραγματοποιήθηκε χθες στην 6η ΥΠΕ σύσκεψη με θέμα τον επαναπροσδιορισμό των εφημεριών σε ότι αφορά τα νοσοκομεία της πόλης μας.
Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΠ, ο διευθυντής της Παθολογίας του ΠΓΝΠ καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων των δύο νοσοκομείων.
Το σωματείο μας τοποθετήθηκε στη σύσκεψη αυτή λέγοντας πως η συμμετοχή των εργαζομένων σε ένα τέτοιο διάλογο είναι εντελώς προσχηματική αφού ουσιαστικά η όποια αλλαγή στις μέρες εφημεριών –χωρίς φυσικά εννοείται να αλλάζει το καθεστώς της εναλλάξ εφημερίας- δε θα επιφέρει καμία αλλαγή στις συνθήκες εργασίας και στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων.
Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν προκύπτουν από το αν εφημερεύουν Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή ή Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο, αλλά από το γεγονός πως τα νοσοκομεία έχουν αδειάσει από προσωπικό, πως δουλεύουν νύχτες και αργίες περισσότερο από όσο αντέχουν, πως εργάζονται σε κτήρια τα οποία καταρρέουν.
Να σημειωθει πως σε καμία περίπτωση το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ με τη νέα του μορφή δε θα ενισχύσει την όποια «κανιβαλιστική» διάθεση μεταξύ των εργαζομένων των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, η οποία τεχνιέντως δημιουργείται από κάποιους μέσα στα σωματεία όλα αυτα τα χρόνια, αφού άλλωστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά.

Για την ιστορία απόφαση της σύσκεψης ήταν η αλλαγή από 1/9 των ημερών εφημέρευσης του ΠΓΝΠ σε Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο.


Ο Πρόεδρος


Τσάμης Κων/νος

Ο Γ. Γραμματέας





Ντάσιος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: